sâmbătă, 23 iulie 2011

Slinky or "Lazy Spring"










“Arculeţul buclucaş”

1943... Inginer naval Richard Thompson James făcea cercetări asupra unor dispozitive menite să stabilizeze navele... din greşeala scapă din mână un arc... încearcă să-l recupereze dar constată surprins cum arcul coboară de pe masă pe podea şi apoi “păşeşte” singur...
25 de metri de sârmă înfăşurată într-un arc spiralat, cu diametrul de 8 cm... aparent banal, dar totuşi o spirală de sârmă care putea să coboare singură scările!
James îşi dă seama de potenţialul observaţiei sale - felul în care s-a mişcat un arc spiralat pe care îl scăpase din greşeală - şi cu ajutorul soţiei sale (care i-a găsit nume jucăriei) pune la punct afacerea şi lansarea lui Slinky ca obiect amuzant pentru copii în 1945. Jucăria Slinky clasică intră pe piaţă în anii 1950.
Arcul iniţial confecţionat din oţel este înlocuit cu unul dintr-un plastic la fel de elastic şi flexibil, iar griul metalic este înlocuit de culorile curcubeului.
Pe parcursul a mai mult de 60 de ani, milioane de copii din întreaga lume s-au bucurat de simplitatea jucăriei care coboară singură treptele, fiind vândută în mai mult de 300 de milioane de exemplare..

4 comentarii:

  1. Leo, ma bucur eu de asa o jucarie, darmite copiii cum sa nu se bucure ? :):)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur şi eu Lotusulle... de oameni bucuroşi :) !

    RăspundețiȘtergere
  3. Si acum mi-ar prinde bine unul :).
    Faina idee Leo, multumim pentru poze si pentru ce reprezinta ele!

    RăspundețiȘtergere

Hello!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Go Up ! Share