sâmbătă, 8 octombrie 2011

The story of Eastman 910, commonly known as Super Glue


     În 1942 Dr. Harry Coover căuta modalităţi de a crea un plastic dur pentru a construi vizoare ce urmau să fie montate pe arme. Întâmplător, Coover a observat cum două obiecte, în condiţii de umezeală chiar, s-au lipit când au intrat in contact cu un polimer de cianoacrilat. Nu era nevoie de căldura sau presiune, părţile lipindu-se imediat. În 1958 Kodak începe comercializarea substanţei Eastman 910 ca Super Adeziv.
    În războiul din Vietnam soldaţii americani răniţi foloseau superglue ca patch temporar pentru organele interne până ce putea fi efectuate intervenţiile chirurgicale convenţionale. Invenţia lui Coover a salvat vieţile a mii de soldaţi. Acum sunt folosiţi în întreaga lume adezivi pentru ţesuturi într-o mare varietate de aplicaţii, în special pentru suturi chirurgicale.
    De-a lungul vieţii a reuşit sa breveteze 460 invenţii, Super Glue fiind doar una dintre ele. În 2004, Coover a fost inclus in  National Inventor's Hall of Fame, iar 2010 a fost decorat cu Medalia Naţională pentru Tehnologie şi Inovare de către Barack Obama.
    Harry Wesley Coover, Jr. s-a născut pe 6 martie 1917 şi a trăit 94 de ani, până pe 26 martie 2011 când a decedat din cauze naturale în locuinţa sa din Kingsport, Tennessee.

2 comentarii:

Hello!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Go Up ! Share