miercuri, 31 august 2011

Go, My Friend... Go...

marți, 30 august 2011

Childhood memories... -II-







luni, 29 august 2011

Reflection in a lot of mirrors...


sâmbătă, 27 august 2011

Post-It ® Notes Story



            În 1968 Spencer Silver, chimist la compania 3M, căuta o formulă pentru un adeziv foarte puternic. Spre surpriza tuturor - chiar şi a lui! - a reuşit să obţină exact opusul: un adeziv cu aderenţă care se dezlipea uşor... adică la prima vedere un eşec... partea bună era că adezivul bazat pe microsfere permitea folosirea sa repetată.
            Colegul său Art Fry  află de adeziv câţiva ani mai târziu şi este cel care reuşeşte - după o lungă perioada de timp şi mai multe încercări - să dea o utilizare acestui adeziv. În prima fază pune adeziv pe hârtiuţele folosite ca semne în cartea cu imnuri bisericeşti - era şi cântăreţ în corul unei biserici. Colegii de cor sunt încântaţi de idee, dar Art Fry constată că nu este "suficient de consumabil"... deci bucăţelele lipicioase de hârtie nu putea fi considerate "produs" în sensul adevărat al cuvântului. Ideea de a folosi bucăţelele lipicioase de hârtie ca "produs" se concretizează după ce acestea au fost folosite ca suport al unei noi modalităţi de comunicare: Art primeşte de la şeful său un răspuns cu privire la un raport pe aceeaşi bucăţică lipicioasă de hârtie pe care scrisese întrebarea.
            Până la lansare efectivă pe piaţă trece destul de mult timp,  abia în 6 aprilie 1980 Compania 3M reuşind să lanseze oficial Post-It ® Notes la nivel naţional.
            Post-It ® Notes se află printre primele cinci cele mai bine vândute produse de birotică în SUA. Post-It este acum utilizat ca substantiv comun - nume generic pentru bileţelele adezive - la fel cum sunt adidas, xerox, walkman, pampers, jeep sau scoci (scotch) pentru banda adezivă.
            În 1995 Compania 3M - şi datorită contribuţiei aduse de Post-It ® Notes - primeşte Medalia Naţională pentru Tehnologie, iar în 2010 Spencer Silver şi Art Fry (Arthur L. Fry) sunt înscrişi în The National Inventors Hall of Fame. (http://www.invent.org/hall_of_fame/417.html , http://www.invent.org/hall_of_fame/412.html )
            Munca fără un succes imediat nu înseamnă eşec!

vineri, 26 august 2011

Color for this weekend

joi, 25 august 2011

A vision of Tomis marina -2-

miercuri, 24 august 2011

The old pier still attracts ... in Mamaia...














marți, 23 august 2011

After a summer breakfast...


luni, 22 august 2011

Love is in the air...

















sâmbătă, 20 august 2011

Velcro story...



          După o drumeţie făcută în Alpii Elveţieni, George de Mestral, în loc să îndepărteze scaieţii care i se lipiseră de şosete, aşa cum făcea de  obicei - a încercat să vadă ce anume îi ţinea atât de ferm lipiţi de material…  şi a observat cu uşurinţă că textura şosetelor sale oferea „ochiuri” în care protuberanţele de pe ţepii scaieţilor se prindeau ca un cârlig. 
         Pornind de la aceasta banală observaţie - un fel de revelaţie ce s-a datorat abordării unui simplu eveniment cu alţi ochi! - elveţianul reuşeşte sa creeze in 1948 cunoscutul sistem de prindere de tip scai, arici (folosit în prezent de la industria vestimentară până în industria spaţială) şi pe care îl patentează în 1955.

       Velcro este numele brandului sub care devine cunoscută invenţia sa, nume creat din combinarea a două cuvinte din limba franceza: velours (catifea) şi crochet (cârlig).


vineri, 19 august 2011

Color for this weekend


joi, 18 august 2011

A vision of Tomis marina -1-


miercuri, 17 august 2011

The dolphin... a distant relative of ours...

































































marți, 16 august 2011

... in sync with the Black Sea...

luni, 15 august 2011

Spider... just spider...

sâmbătă, 13 august 2011

Weekend street photography...

vineri, 12 august 2011

Color for this weekend

joi, 11 august 2011

My first shoot of the pelicans!!!

































































 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Go Up ! Share